MEGÉR-TÉSZ Mezőgazdasági Értékesítő- TÉSZ Szövetkezet

2473 Vál, Burgundia utca 63.   megertesz@gmail.com   +36 70 198-09-09
Gyereknap Bicskén

Gyereknap Bicskén – a jóízű egészség jegyében!

Szerző: | máj 31, 2017

Léteznek még innovatív iskolák, amelyek összekötik a kellemeset a hasznossal – rendhagyó, de nagyon örömteli meghívásnak tett eleget a közelmúltban a MEGÉR-TÉSZ Szövetkezet gyors reagálású hadteste. Csapatunk Bicskén, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában a nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódó rendezvényen mutatkozott be érdekes és egészséges interaktív foglalkozáson!

Gyereknap Bicskén

Gyereknap Bicskén

Noha az idei iskolagyümölcs-programnak már vége, de a kedves invitálásnak nem tudtunk ellenállni – éppen azok körében mutathattuk be a programunk érdekes, izgalmas és innovatív elemeit, akik a leginkább fogékonyak az újdonságokra, s játékos, interaktív formában ugyan de hatékonyan terjeszthető körükben a környezet és egészségtudatos magatartásminta. Mint az alábbi, fotókkal bőven pettyezett összegzésből kiderül, a bicskei nebulók nagy lelkesedéssel vettek részt a rendhagyó foglalkozáson – de lássuk máris a részleteket!

Szerencsénkre az időjárás is nekünk kedvezett, vidám napsütéses napnak néztünk elébe a lelkes tanulókkal együtt. A diákok egy gyereknapi akadályversenyről visszatérve örömmel fogadtak egy-egy pohár frissítő italt ki-ki saját magának készíthette el!

Gyereknap Bicskén

Gyereknap Bicskén

A MEGÉR-TÉSZ közreműködésével ugyanis az iskola udvarára települt egy mobil gyümölcslé-készítő gép, illetve egy teherautónyi almát is a helyszínre szállítottunk, – ebből a helyszínen a gyerekek közreműködésével készült a finom 100 százalékos gyümölcslé!

A diákcsapat nagy lelkesedéssel vette magát a munkálatokba, és azonnal „élesben” sajátította el a fortélyokat. A válogatást és a mosást a lé elkészítése követte, majd az elmaradhatatlan pasztörizálás, – ez utóbbira a biztonságos élelmiszer-felhasználás miatt van okvetlenül szükség. Ráadásul nemcsak egy-egy pohár gyümölcs levet készíthettek a nebulók, hanem megnézhették azt is, hogyan kerül az üdítő 5 literes zacskókba, valamint láthatták a dobozolás menetét. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban arról is képet kaphattak, hogy a gépből távozó melléktermék állatok takarmányaként szolgálhat – ha tetszik, kézzelfogható tapasztalatukká vált, hogy a gyümölcslé készítése során semmi nem vész kárba!

Gyereknap Bicskén

Gyereknap Bicskén

Az „éles bevetés” persze ezúttal sem ért véget a gyakorlati tapasztalatszerzésnél: a résztvevők tájékoztatót hallhattak a gép működésének folyamatáról, és az egészségőr közösségi kezdeményezésbe egy rövid előadás is belefért, amely a frissen facsart, ráadásul garantáltan adalékanyagoktól mentes táplálékok fogyasztásának jelentőségét taglalta. Mindezt úgy, hogy közben a gépbe rakták a gyümölcsöket, amit pár perc múlva, néhány munkafázist követően már frissítőként fogyaszthattak el!

A gyerekek így szó szerint meg is ízlelhették a saját munkájuk gyümölcsét – és aki akart, a lé mellé vagy helyett almát is kaphatott!

Meg kell hagyni, jó móka volt – mindenkinek!

Gyereknap Bicskén

Gyereknap Bicskén

Pin It on Pinterest

Share This