MEGÉR-TÉSZ Mezőgazdasági Értékesítő- TÉSZ Szövetkezet

2473 Vál, Burgundia utca 63.   megertesz@gmail.com   +36 70 198-09-09
Suligyümölcs program

Suligyümölcs Program – partnereket várunk!

Szerző: | nov 9, 2016

Suligyümölcs Program – együttműködő partnereket várunk!

Szövetkezetünk kiemelt figyelmet fordít a társadalmi kapcsolataira, többek között a gyorsan népszerűvé vált Iskolagyümölcs-programra (Suligyümölcs program)! Nagyratörő céllal vágtunk a feladatnak: szeretnénk hazánkban élen járni az egészséges életmód és egészséges étkezés népszerűsítésében, ezért örömünkre szolgál részt venni az Iskolagyümölcs- programban, amely által több családhoz is eljuthatnak az egészséges táplálkozás szempontjából fontos információk.

Nem győzzük hangsúlyozni, annak a fontosságát, hogy már kisgyermekkorban elengedhetetlen felépíteni az egészséges életmód alappilléreit – e folyamat egyik fő eleme az egészséges étkezési szokások kialakítása.

Az új tanévvel párhuzamosan szeptemberben az Iskolagyümölcs-program is megkezdődött a MEGÉR-TÉSZ számára: az első időszakban szilvát és gyümölcslevet kóstolhattak a gyermekek. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok ne csak a gyümölcsfogyasztás egészségre gyakorolt jótékony hatásaival ismerkedjenek meg, hanem játékos formában gyarapíthassák tudásukat is – annak érdekében, hogy később könnyedén eligazodhassanak a gyümölcsfajták útvesztőjében. Szeretnénk megismertetni a tanulókat a hazánkban termő fajtákkal, azok eltérő termésidejével, felhasználási módjával és különböző ízvilágával. Ezért igyekeztünk már az első időszakban is változatossá tenni a gyümölcsfogyasztást, hogy ne csak egyféle szilvát ismerjenek meg a gyerekek, és különbséget tudjanak tenni az egyes szilvafajták között. Ennek érdekében a változatosság jegyében telt el a szeptemberi hónap – nagy örömünkre két különböző szilvafajta is a kisiskolások kezébe kerülhetett.

A kezdeti sikereken felbuzdulva nagy lendülettel indítottuk a második időszakot, melyben igyekeztünk kihasználni a kóstoltatások alkalmával elénk táruló lehetőségeket – a célunk változatlanul az volt, hogy minél több kisgyermekhez jussanak el az egészséges táplálkozással kapcsolatos információk. Több iskolában is bemutatkozott a MEGÉR-TÉSZ azzal a nem titkolt céllal, hogy a különböző rendezvények keretében a tanítókkal együttműködve színesebbé és változatosabbá tehessük a nebulók táplálkozási szokásait.

Nagyon jó volt látni kóstoltatással egybekötött előadás sorozatunk első alkalmával a gyermekek lelkesedését és örömét, mellyel a gyümölcsöket fogadták. (Elismeréssel adózom a tanárok szorgos munkájának és a szülői háttérnek, hiszen pozitív tapasztalatként elmondható, hogy diákjaink mindegyike jól felkészült, és tisztában van az egészséges életmód alapjaival.) Nagy örömömre szolgált, hogy lehetőségünk nyílt nemcsak kiporciózni a gyümölcsöket, hanem játékos formában, interaktív előadásainkba bevonni kicsiket és nagyokat egyaránt; dicséret illeti a tanulókat, amiért egyfelől lelkesen vettek részt az előadásokon, másrészt a kiosztott munkafüzetet is szorgosan forgatták.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget és kedves fogadtatást a mányi Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolának-, a bicskei József Attila Általános Iskola és Szakiskolának-, a felcsúti Endresz György Általános Iskolának-, a szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolának és tanári karának.

Külön köszönet illeti a mányi Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóit, akik ugyan hivatalosan nem részesülnek az iskolagyümölcs-program áldásos tevékenységéből, mégis lelkesen vettek részt előadásunkon és töltötték ki a külön számukra készített 4 oldalas munkafüzetet – méghozzá minden várakozásunkat felülmúló aktivitással!

Köszönet illet meg minden iskolát, mely nyitott az egészséges életmód felé és megtette az első lépést azzal, hogy csatlakozott az Iskolagyümölcs- programhoz. Bízom abban, hogy most valami új kezdődhet el, mellyel még közelebb hozhatjuk gyermekeinket az egészséges táplálkozás iránti elkötelezettséghez és az egészséges életmód kialakításához. Közös utazásra invitálom olvasóinkat is, akik híreink által lehetnek tanúi egy szoros együttműködésre alapozó TÉSZ mindennapjainak.

Az őszi szünet után is folytatódnak kóstoltatással egybekötött programjaink – a fejleményekről természetesen beszámolunk olvasóinknak!

Amennyiben akár intézményi partnerként, akár gyümölcsbeszállítóként szeretne bekapcsolódni a MEGÉR-TÉSZ népszerű Iskolagyümölcs-programjába, keressen minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

Pin It on Pinterest

Share This