Termékeink
A „MEGÉR-TÉSZ” Szövetkezet aktív magját jelenleg ribizli, meggy, kajszibarack, bodza, valamint alma termesztésére specializálódott termelők alkotják. Stratégiai célunk a tagság megerősítése és bővítése mellett az is, hogy bővítsük a termékpalettán a kínálati repertoárt.
Alma:
Sokan egyenesen Hungarikumnak tartják a magyar almát, amely tetszetősségében és ízletességében egyaránt kiemelkedő minőségével szolgál rá a címre. Felhasználási szempontból szövetkezetünk kínálati repertoárját a friss fogyasztásra szánt, valamint ipari felhasználásra termesztett (léalmának, illetve pürének való) almafajták színesítik.
Bodza:
A termesztett bodza nagy része ipari felhasználásra értékesíthető, fagyasztva vagy darálva, sűrítményként kerül a külföldi árupiacra. A szövetkezet tagjai sorában nagy létszámmal képviseltetik magukat a nemes bodza termesztésére szakosodott termelők. Ültetvényeikről a termést darálva vagy fagyasztva értékesítik a hazai és külföldi ipari feldolgozók részére.
Meggy:
A kiváló fajtáknak, a rendkívüli adottságú területnek, s nem utolsósorban hozzáértő termelőinknek köszönhetően a meggy Magyarország egyik legkiemelkedőbb gyümölcse. Mivel a cseresznye és a meggy termesztéséhez hazánkban kedvezőek a feltételek, így piaci viszonylatban jelentős helyet foglalunk el a Föld országai között.
Ribizli:
A ribizli összefoglalóan két gyümölcsfaj elnevezését tartalmazza – a fekete és a piros ribiszkéét. E gyümölcs leginkább feldolgozott állapotban, elsősorban konzerv- és hűtőipari termékként értékesíthető, ezért fogyasztásuk nincs időszakhoz kötve. A feldolgozás során egymással és egyéb gyümölcsökkel vegyítve is jól értékesíthetők.
Kajszibarack:
A kajszibarack, sárgabarack az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. Az alma mellett Európa nagy gyümölcspiacain szintén Hungarikumként tartják nyilván a magyar kajszibarackot.
A TÉSZ a tagjai által megtermelt kajszibarackot túlnyomó részben a frisspiac vonalán értékesíti – így biztosítva a jobb jövedelmezőséget.